Onze lifeline…

Het was nog even spannend of we wel internet zouden hebben in ons huis op Bornholm. Toen ik de maandag voor ons vertrek bij Jessica in Amsterdam de sleutel van ons huis ging ophalen, was TDC (de deense KPN) al twee maanden aan het tobben om de verbinding werkend te krijgen.

Gelukkig bleek er verbinding te zijn toen we op zondag de 20e arriveerden. Er hing een draadloos routermodem aan de muur waarvan de lichtjes vrolijk brandden.

IMG_0298

Enkele dagen later viel mijn oog toevallig op deze, voor ons zo belangrijke, ‘lifeline’ met de buitenwereld: 2 dunne koperdraadjes die bij de eerste de beste sneeuwstorm waarschijnlijk snel het loodje zouden leggen. Het leek me geen erg robuste en stormvaste verbinding.

IMG_0297

Zoals kennelijk te doen gebruikelijk bij TDC (en niet geheel onbekend ook van onze eigen KPN) waren er meerdere rappels nodig om de boel in orde te krijgen. Maar nu hebben we dan ook een keurige in een nette buis weggewerkte lifeline met de digitale buitenwereld.

IMG_0311