Bisons revisited

Else-Marie vertelde het me zondag al. Er was in Almindingen meer sneeuw gevallen dan er bij ons lag. En toen ik een paar dagen later las dat ze er een loipe aan het prepareren waren, dacht ik nu moet ik er toch echt naar toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dus reed ik woensdagmiddag na de lunch naar Svinemose.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik begon in dezelfde hoek waar ik de laatste twee keer ook de bisons getroffen had. Maar nee hoor, geen bison te zien.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wel vraatsporen, en plekken waar ze gewoeld hadden.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan maar de wandeling voortzetten, helemaal om Svinemose heen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bij de vogeluitkijktoren aangekomen, dacht ik toch maar even terugkijken op het al doorkruiste gebied. En ja hoor, heel in de verte zag ik nu een paar donkere vlekken die zich door de verrekijker als bisons lieten herkennen. Door de hoogteverschillen in het terrein had ik die tijdens het eerste deel van mijn wandeling niet gezien en ook onmogelijk kunnen zien. Maar ik was wel degelijk in de goede hoek gestart, bleek nu.

Na nog een flink eind struinen door de sneeuw, kwamen ze dan eindelijk in zicht en in reikwijdte van mijn fotocamera. Ik probeerde er zo dicht mogelijk bij te komen, op wat mij nog een veilige afstand leek (het was open terrein), en stelde me op achter een verdwaalde dode boomstam.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik lijk zo langzamerhand een beetje routine te krijgen in het vinden van deze bisons, al zeg ik het zelf.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En misschien beginnen zij inmiddels ook een beetje gewend te raken aan mij…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En toen ik de Christian X vej opdraaide om weer naar huis te gaan, kreeg ik nog een toegift. In het bos langs die weg scharrelde een kleine ree rond. Wat lastig te fotograferen vanuit de auto met al die takken en stammetjes en sneeuw tussen hem en mij, maar in tweede instantie kreeg ik hem beter voor de lens.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb weer genoten!